Home
Bedrijfsprofiel
Mediation
Trainingen
Coaching
Contact

Arno Callemeijn
Communicatie & Conflicthantering

Postbus 4999
6202 TD Maastricht

06 - 13 11 71 51
info@ac-conflicthantering.nl

 

Ontwerp & realisatie: DesignerWorks / Inter-Media

Mediation in Privésituaties

 

Eén derde van de huwelijken eindigt in een echtscheiding. Men verwacht dat dit aantal in de nabije toekomst hoger zal liggen.

Het scheiden zelf is voor de meeste mensen een persoonlijk drama dat gepaard gaat met veel verdriet, teleurstelling en zorgen om de kinderen.


Van "winnen" of "verliezen" is geen sprake

Hoe moeilijk deze fase voor iedereen ook is, er zullen toch zaken geregeld moeten worden. Daarbij zullen er bijvoorbeeld afspraken over de omgang met de kinderen gemaakt moeten worden. Naar de rechter stappen biedt niet altijd het gehoopte resultaat.Zonder overeenstemming leidt een door de rechter opgelegde omgangsregeling niet tot een bevredigende oplossing. Een rechterlijke uitspraak leidt er dikwijls toe dat één partij "wint" en de ander "verliest".

Aanvaardbare afspraken en een werkbare oplossing dankzij Mediation

Mediation houdt rekening met ieders gevoelens en elkaars belangen. Hierdoor lukt het meestal om afspraken te maken die voor iedere partij aanvaardbaar zijn. Afspraken komen in onderling overleg en onder begeleiding van een deskundige, onafhankelijke bemiddelaar tot stand. Dergelijke afspraken houden doorgaans veel langer stand dan afspraken die door een derde zijn opgelegd.

Dankzij de afspraken die onder begeleiding van een mediator tot stand zijn gekomen blijft de ouder-relatie op een adequate manier in stand. Dit is in het belang van de ontwikkeling van kinderen in een echtscheidingssituatie.

Meer weten?

Neem contact met ons op.

Arno Callemeijn Communicatie & Conflicthantering © 2014|** Algemene voorwaarden |** Privacy policy |** Disclaimer |